Ingunn Birkeland om farger etikk og estetikk!Foto: privat

Ingunn Birkeland om farger etikk og estetikk!

bookmark

lørdag 14. oktober 2023, kl. 14:15 til kl. 15:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Norsk Sakprosafestival

Inngang: Gratis - ingen påmelding.

Ingunn Birkeland har gjort seg bemerket med iøynefallende kjoler designet for norske kulturpersonligheter, og flere av hennes arbeider er innkjøpt av norske muséer, deriblant Nasjonalmuséet.

Hun er også kjent for rutemønsteret CITY hun har utviklet som en vevteknikk, og overført til ulike produkter som for eksempel emaljesmykker, sko, ullpledd for den norske produsenten Røros Tweed, og nå sist til strikke- og syoppskrifter i bøkene INGUNN BIRKELAND STRIKKER og INGUNN BIRKELAND SYR.

Hun er opptatt av at folk gjennom å lage klær selv får kjennskap til prosessen som ligger bak et plagg. Dette kan inspirere til å sette mer pris på – og ta ta bedre vare på – klærne, og i tillegg gi en mer bærekraftig og fargerik garderobe som det er grunn til å være stolt av.

I foredraget får vi får se bilder fra hennes fargerike samarbeid med fotograf Knut Bry gjennom en årrekke, og et innblikk i hennes måte å jobbe på som designer, både i eget atelier og sammen med andre. I tillegg til strikk og søm får vi se et utvalg bilder av arbeider i andre teknikker, og hvordan hun gjenbruker rester fra prosjektene sine. Farger er sentralt, og det som kan virke som et tilfeldig utvalg, er i virkeligheten et nøye sammensatt og gjennomarbeidet spekter.

Ingunn Birkeland (f. 1979) er utdannet klesdesigner ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (nå KHiO), og har hovedfag (MA) i klær og kostymer. Siden 2005 har hun designet klær, sko, smykker og tekstilkunst under eget navn.