Samfunnsøkonomenes høstkonferanse 2023

Samfunnsøkonomenes høstkonferanse 2023

bookmark

Antiglobalisme og grønn geopolitikk – En åpen økonomi i en lukket verden

tirsdag 10. oktober 2023, kl. 17:00 til kl. 21:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Samfunnsøkonomene

Inngang: Medlem av Samfunnsøkonomene: 700,- Studentmedlem av Samfunnsøkonomene: 150,- Ikke-medlem av Samfunnsøkonomene: 1000,-

Det siste året har politiske strømmer, både hjemme og ute, trukket i retning av økt bruk av statsstøtte til nasjonale satsninger, med argumenter i beredskap, selvforsyning, sikkerhet og klima. Årsaken er trolig de mange krisene som har preget den siste tiden: Pandemi, krig, prisvekst og presiserende klimaforandringer.

Både USA og EU har åpent opp for mer statsstøtte til nasjonal industri for å fremme det grønne skiftet. Krig og usikkerhet om globale handelskanaler er til å stole på under en krise har ført til mer fokus på selvberging og egenproduksjon av mat. Konflikter og spent geopolitikk gjør det mindre fristende å være avhengig av handel med totalitære regimer. På høstkonferansen forsøker vi å forstå hva er vi vitne til og hva denne dreiningen vil bety for en liten åpen økonomi som den norske.

Inviterte faglige innlegg fra blant annet:  Andreas Moxnes (UiO), Ulf Sverdrup (NUPI), Lars Sørgard (NHH) Ruth Haug (NMBU) og Ivar Gaasland (BI).

Det vil bli servert noe å bite i når du kommer, drikke betales selv.

Klikk for påmelding

 

Samfunnsøkonomenes høstkonferanse 2023 1