Når er jeg gammel nok til å skyte faren min? 3

Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

bookmark

Forestilling for ungdom

onsdag 7. oktober 2020, kl. 09:30 til kl. 10:15

Sal: Arrangementet strømmes fra Litteraturhuset til klasserom.

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis. Påmelding til skole@litteraturhuset.no

Hvordan påvirker fysisk og psykisk mishandling et ungt sinn? Og hvordan kan litteratur og poesi gi oss verdifulle innblikk i andres erfaringer og følelsesliv?

Åse Ombustvedts diktsamling for ungdom Når er jeg gammel nok til å skyte faren min gir stemme til en navnløs tenåring som lever med en voldelig far. Gjennom hans tanker og observasjoner kommer vi tett på en ung gutt og en familie, som hele tiden lever i skyggen av den aggressiv faren. Hva tar dette unge mennesket med seg videre, i livet og i møte med omverdenen?

Boka er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris for 2020, og danner et godt utgangspunkt for diskusjoner knyttet til litteratur og tekstforståelse samt tverrfaglige temaer knyttet til psykisk helse og livsmestring.

Våren 2020 lanserte Litteraturhuset en snikkikk av diktsamlingen på YouTube, framført av skuespiller Marlon Valdés Langeland (best kjent fra NRK-suksessen SKAM). Filmen fikk raskt mer enn 17 000 visninger. Nå inviterer Litteraturhuset ungdomstrinnet til å møte både forfatteren og skuespilleren i denne forestillingen basert på boka.


llustrasjoner av Marianne Gretteberg Engedal (Skinkeape).

Musikk ved Nicolas Africanus Gjefle.
Idé, regi og produksjon ved Litteraturhuset.
Passer for ungdomstrinnet.
Forestillingen er støttet av Sparebankstiftelsen