Writing in BloodFoto: Einar Falur Ingólfsson (Carson), Aschehoug (Louis), Nina Subin (Mengiste)

Å skrive med blod

bookmark

Tre dager med samtaler, foredrag, og arrangement rundt Édouard Louis' forfatterskap

fredag 18. november 2022, kl. 00:00 til søndag 20. november 2022, kl. 00:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Fullt program lanseres i oktober.

Franske Édouard Louis har rukket å innta en sentral posisjon ikke bare i fransk samtidslitteratur, men også langt utenfor landets grenser, og det før han i høst fyller 30 år. Inspirert av forfattere som Annie Ernaux og Pierre Bourdieu har han skrevet nakent og uredd om eget liv og familie, om klasseproblematikk, vold, rasisme, homofobi og frigjøring.

Norge var blant de første landene til å oversette Louis’ bøker, og han har inspirert en rekke unge, norske forfattere, deriblant Sumaya Jirde Ali, Erik Eikehaug og Kathrine Nedrejord. Louis har også et nært forhold til Litteraturhuset, blant annet ble hans bidrag til bestillingsverket «Den politiske kroppen» til den kritikerroste boka Hvem drepte faren min.

Med utgangspunkt i Louis’ forfatterskap og politiske og kunstneriske virke, inviterer Litteraturhuset til et tre-dagers program 18.-20. november. Her vil publikum kunne høre nyskrevet tekst av Louis, og foredrag og samtaler med en rekke forfattere som på ulikt vis befatter seg med temaer Louis berører i sitt virke.

Fullt program lanseres i oktober.