To bøker og en overraskelseIllustrasjon: Morten Ingebrethsen

To bøker og en overraskelse

bookmark

Nærlesing av TL-klubben

fredag 17. juni 2022, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratisbillett

«Ingen på Sweet Valley High forstår noe da fotballstjernen Ken Matthews forelsker seg i den verdensvante jenta Suzanne Hanlon. Suzanne er glad i lyrikk, gourmetmat og sære filmer, mens Ken foretrekker rok’n’roll og pizza. Mer forskjellige enn de to går det ikke an å bli.»
Fra baksideteksten til Dødsforelska av Francine Pascal (TL-klubben 1998)

Hver måned dumpet en fristende bokpakke ned i postkassen. Bøkene var fulle av intriger, vennskap, sorg og kjærlighet, og nøye utvalgt bøker for jenter i alderen 9–15 år. I medlemsbladet TL-posten stod leserbrev, tester, vitser og ikke minst flauser på trykk. Siden oppstarten i 1987 rakk TL-klubben å bli en av nittitallets aller største bokklubber for unge jenter, og bokserier som Forviklinger, Barnevaktlubben og Sweet Valley High nådde en stor tilhengerskare i Norge.

Litteraturhuset inviterer til en mimrekveld i bokpakkenes navn. Det er duket for en nostalgisk samtale om hvilke bøker som fortsatt sitter i hjerterota, hva den aller beste vervegaven var, og hvordan bokklubbsuksessen oppstod.

Junipakken (kvelden) inneholder: Journalist og forfatter Anne Gunn Halvorsen var TL-fan på sin hals. Hun er også en av de to forfatterne bak bokserien Halve kongeriket, som retter seg nettopp mot samme aldersgruppe som TL-klubben. Randi-Tone Overskeid var redaktør i Stabenfeldt på 90-tallet og har vært med på å velge ut og redigere noen av de mest populære bokseriene i TL- og Penny-klubben. Kvelden ledes av et av TL-klubbens aller ivrigste medlemmer som stadig tok pennen fatt og skrev inn til TL-posten, forfatter og journalist Kristin Storrusten.

Velkommen til en kveld om den beste bokklubben for jenter! Som medlem er du del av den kuleste vennegjengen i Norge!

Kristin Storrusten har dessverre måttet melde avbud. Samtalen vil i stedet ledes av Marie Norby Wernø, litteraturformidler, tidligere bokhandler, og ikke minst TL-medlem. Med på scenen blir også leder for litteraturhuset Susanne Kaluza og hun har med seg sin favoritt TL-bok!