Digitalt program

Podkast, video og strømming fra Litteraturhuset

I tillegg til de fysiske arrangementene som finner sted i Wergelandsveien 29, tilbyr Litteraturhuset digital litteraturformidling i ulike formater. Under finner du info om alt vårt digitale programarbeid!

Videoer

Vi lager en rekke videoproduksjoner som er gratis og tilgjengelige for alle. Vi ønsker å tilby litteraturformidling til alle, og oppfordre til leseglede uavhengig av alder, hvor du bor eller størrelsen på lommeboka.

Barn og unge kan se eventyrstunder og flerspråklige fortellerstunder, og møte illustratører i serien Tegnesnakk – eller se alle videoer for barn og unge her.

Voksne kan se foredrag og samtalerpoesiportrett med aktuelle samtidspoeter – eller se alle videoer for voksenpublikummet her.

Podkaster

De fleste av samtalene og foredragene som finner sted i Litteraturhusets regi, blir også lagt ut under husets generelle podkast: Litteraturhusets podkast for alle episoder, og LitHouse for bare de engelskspråklige.

Under pandemien har vi også ført den internasjonale podkasten How to Proceed sammen med Linn Ullmann, med gjester som Ali Smith, George Saunders og Arundhati Roy. Denne podkasten er nå avsluttet, men alle episodene er tilgjengelige.

Sommeren 2021 lanserte vi dessuten en egen podkast for barn, Borte i boka, hvor marsvinet Gnurre og kattungen Martin tar barna med inn i bøkene, og snakker med de som har skrevet dem.

Les mer om podkastene her.

Direkte fra Litteraturhuset

Enkelte forfattersamtaler strømmes direkte til folkebiblioteker rundt i hele Norge. Tilbudet er gratis for bibliotekene, og bidrar til å gjøre litteraturtilbudet tilgjengelig over hele landet.

Er du interessert i å strømme til ditt lokale bibliotek? Ta kontakt med oss på post@litteraturhuset.no!

Les mer om Direkte fra Litteraturhuset her.

Direktestrømming

Fordi vi vil bevare de fysiske møteplassene, arrangerer Litteraturhuset svært få arrangementer som kan ses hjemmefra på direkten. Men det skjer iblant, og andre arrangører strømmer ofte fra arrangementene de holder på huset i egen regi.

Oversikt over kommende direktesendte arrangementer finner du her.