Visste du at vin har blitt produsert i Betlehem i tusenvis av år, eller at Gaza er kjent for frisk sjømat og rause kryddermengder? Det palestinske kjøkken har lange tradisjoner og stort mangfold, og byr på langt mer enn hummus.
Våren 2024 kom Marte Heian-Engdal med sin siste bok: Et Gazaliv - familien, flukten og det tapte landet, som forteller historien om Gazastripen gjennom en palestinsk slektskrønike over fire generasjoner. I et Gazaliv er det politikk, historie og familieliv - men også smaker, lukter, ingredienser, retter og mattradisjoner typisk for det palestinske kjøkkenet. Samme vår kom også den palestinske kokken og restauranteieren Fadi Kattan (Akub, London) med sine favoritthistorier og oppskrifter fra sin hjemby, i en ny kokebok kalt nettopp Betlehem.
Kafe Oslo har invitert chef Fadi og Marte inn på kjøkkenet for å lage et palestinsk festmåltid og byr på en spesiallaget 4-retters meny inspirert av tradisjonsrik palestinsk mat og kortreiste, norske råvarer. Det blir en fredagskveld stappet med mat, drikke og historiefortelling! Bli med på en smakfull reise til et på mange vis konfliktfylt område. Denne kveldens Kok en Bokorm er en hyllest til det palestinske kjøkkenet og til en rik og standhaftig matkultur.
Følg billettsalgslenken for detaljer om vinen som er spesialimportert palestinsk vin, satt sammen av Fadi Kattans sommelier.
4-retters meny m/alkoholfri drikkepakke: 965,-
4-retters meny med vinpakke: 1400,-
Spørsmål om arrangementet kan rettes til: booking@kafeoslo.no