Livepodkast og boklansering

Lansering av boken "Burde vi det?». Tema for samtalen blir hvordan lykkes vi med å skape en god skole for alle elevene.

Bokomslag til boken "Burde vi det?" i en illustrasjonscollage
Foto: Privat

Hvordan kan vi sørge for at skolen er et godt sted å være og et godt sted å lære for alle elevene? Hvordan kan vi sørge for at de som i dag ikke finner sin plass eller mestringsarena i skolen kan gjøre nettopp det? Hva med elevene som i dag har ufrivillig skolefravær, opplever mobbing, diskriminering eller rasisme, eller som opplever at skolen ikke tar hensyn til den de er? Hvordan skaper vi en god skole for alle?

De fleste elevene i norsk skole trives fra helt greit til godt. Det er bra. En snakker likevel om at rundt 20% av elevene av ulike grunner ikke fikser eller trives i skolen, eller kanskje til og med blir traumatiserte i skolen. Hvordan kan vi jobbe for at dette endrer seg?

13. mars blir det lansering av boken "Burde vi det? Profesjonsefaglig etisk kompetanse i skolen" og livepodkast på Litteraturhuset i Oslo. Tema for samtalen blir hvordan lykkes vi med å skape en god skole for alle elevene.

Møtet innledes en presentasjon av boken fra Christian Lomsdalen før vi går videre til livepodkast og panelsamtale om dagens viktige tema. Panelet er bredt og henter inn ulike perspektiver i møtet med utfordringene vi skal snakke om.

Panelet:
- Sara Eline Eide, forfatter av boken "Skolefravær" og daglig leder i UngOppvekst
- Håvard Sveberg, Yrkesfagslærer og barnehagelærer
- Christine Lillethun Norheim, stipendiat ved MF vitenskapelige høyskole, med et prosjekt om fordommer, rasisme og gruppefiendtlighet i skolen.

Arrangementet er åpent og gratis. Det gjennomføres på rommet Kverneland på Litteraturhuset i Oslo. Det er mulig å få seg noe å spise eller drikke i litteraturhusets restaurant og det er mulig å kjøpe boken i bokhandelen. Den kan også signeres på stedet om ønskelig.

Boken "Burde vi det? Profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen":
I boken Burde vi det? stiller forfatteren spørsmål som det er viktig for lærerstudenter, praksisstudenter og ferske lærere å reflektere over, knyttet til deres møte med skolen – elevene, de foresatte, deres kolleger og systemet. Med et fokus på og med menneskerettighetene som rammeverk for lærerens mange valg har ikke boken så mange svar, men legger opp til refleksjon over spørsmål om mange av de viktige sidene i, ved og på skolen.

Podkasten Lektor Lomsdalens innfall:
Lektor Lomsdalens innfall er en norsk skolepodkast som kommer ut en gang i uken, eller kanskje litt oftere. Nå med over 560 episoder. Podkasten har et mål om å ta opp interessante og spennende temaer for foreldre, lærere, elever, studenter, politikere, og lærerutdannere, og alle andre som er interessert i norsk skole. Podkasten skal ta for seg pedagogiske, didaktiske, politiske, og lederskapsperspektiver på skolen.

Christian Lomsdalen:
Christian Lomsdalen er ph.d.-stipendiat i religionsdidaktikk ved Universitetet i Bergen etter mange år som lærer i grunnskolen og videregående skole. Han er også leder for Human-Etisk Forbund og leder en populær podkast, Lektor Lomsdalens innfall.

Arrangementet sendes som podkastepisode fredag 15. mars og spørsmål stilt i salen blir også en del av sendingen. Podkastepisoden er tilgjengelig via Spotify, SoundCloud, Apple Podcasts, eller der hvor du vanligvis hører på podkast.

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Kverneland?

This event will take place in Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!