Tilgjengelighet

Litteraturhuset skal være et hus for alle og legger derfor vekt på tilgjengelighet i selve bygget, så vel som i informasjonsmateriell og program.

Huset har to innganger, én foran med trapper opp til inngangsdøra og én på siden av bygget på bakkeplan med automatiske døråpnere og direkte tilgang til publikumsheis til alle etasjer, arrangementsrom og toaletter. Det finnes et eget hc-toalett i første etasje. Dørkarmer og -lister til alle rom er tilpasset rullestolbrukere i bredde og med dørstoppere.

Ledsagere og tolker kommer gratis inn på arrangementer i Litteraturhusets regi med ledsagerbevis. Vi setter imidlertid pris på om det meldes fra om dette på forhånd for å tilgjengeliggjøre plass da det ofte er mye publikum på arrangementer.

Teleslynge

Wergeland-salen har fast-installert system for å tilrettelegge lokalet for hørselshemmede. Behov for teleslynge må meldes på forhånd til administrasjonen. Mottaker og slynge fås av tekniker i salen. I de andre salene på huset er det ikke fast installert teleslynge, men det finnes en mobil løsning som kan settes opp etter behov, men må avtales med arrangør av det enkelte arrangement og må derfor varsles god tid i forkant.

Transport og adkomst

Kollektiv transport

Ta T-banen til Nationaltheatret, eller ta trikk 11 eller buss 21 til Homansbyen, eller trikk 17 og 18 til Holbergs plass.

Ankommer du Oslo med fly kan du ta Flytoget direkte til Nationaltheatret. Gå ut inngang mot Henrik Ibsens vei / Drammensveien / Parkveien og du finner oss ved rundkjøringen inn til høyre med Slottsparken som nærmeste nabo.

Sykkelparkering

Det finnes et sykkelstativ ved sideinngangen i front av huset og et på baksiden. Nærmeste bysykkelstativ er Parkveien – Utenfor Katedralen pub.

Barnevogner

På grunn av brannforskrifter er det ikke lov å ta med barnevogner inn i huset. Barnevognene kan parkeres ved sideinngangen på høyre side av huset.

Parkering

Det er ingen parkeringsplasser tilknyttet Litteraturhuset, men det ligger en parkeringsplass i krysset Wergelandsveien/Parkveien. Det finnes noen kommunale HC-plasser nederst i Uranienborgveien mot Parkveien.

Gjelder det levering av materiell til arrangement eller lignende kan man stå midlertidig på forsiden av huset (maks 15. min).