Litteraturhuset hjemme i stua Foredrag ved Isabella Hammad
Går det an å forestille seg sameksistens når den ene parten stadig har kontrollen over den andre? Og hva betyr det å ha røtter et sted hvor historien på mange måter er visket ut?
Isabella Hammads kritikerroste roman Pariseren følger palestinske Midhat fra han reiser ut fra hjembyen Nablus til Frankrike for å studere, omkring starten på første verdenskrig. I Frankrike opplever han seg selv som «den andre» – enkelte ser på ham som «spennende», andre som «primitiv». Når han vender tilbake til Nablus flere år senere, er både byen og han selv forandret.
Romanen er inspirert av Hammads egen oldefar, som foretok en liknende reise. Da Hammad reiste til Nablus i tjueårene for å gjøre research til romanen, hadde både byen og resten av Vestbredden blitt militært okkupert av Israel, styrt av de palestinske selvstyremyndighetene. Hva er igjen av bestefarens historie der nå?
I dette nyskrevne foredraget vil Hammad ta for seg litteraturens ansvar for å behandle historiske og politiske virkeligheter i en kolonisert verden.
Arrangementet er digitalt, gratis og krever ingen påmelding. Det legges ut lenke til arrangementet her i forkant.
Litteraturhuset Digitalt Litteraturhuset strømmer Digitalt Engelskspråklige arrangement