I mai 2020 vedtok Stortinget omfattende endringer i bioteknologiloven. De utvidet adgangen til reproduktiv bioteknologi (eggdonasjon og sæddonasjon for enslige) og fosterdiagnostikk (tidlig ultralyd og blodprøven NIPT).
Mange frykter at ny genredigeringsteknologi (som CRISPR), som allerede anvendes i forskning og matproduksjon, etter hvert blir tillatt for bruk på mennesker. Den globale trenden er uansett ganske klar: teknologien gir oss stadig større makt over hvem som blir født.
Hvordan skal vi forholde oss til den bioteknologiske utviklingen? Hva er teknisk mulig – og hva er ønskelig? Er de nye formene for reproduktiv bioteknologi rett og slett velferdsgoder som gjør det mulig for stadig flere å oppfylle drømmen om å få barn – eller uakseptable inngrep i naturen som opphøyer mennesket til Gud?
NKLF (Norges kristelige lege- og tannlegeforening) inviterer til etikkseminar om alle disse spørsmålene. Arrangementet varer fra kl. 10:00 til 15:00 og inkluderer lunsj.
Innledere:
- Morten Magelssen, førsteamanuensis i medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo
- Eivor Andersen Oftestad, professor i kristendomshistorie ved Høgskolen i Innlandet
- Sigrid Bratlie, strategisk rådgiver for Kreftforeningen og PhD i molekylærbiologi
- Henrik Syse, forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO)
- Eirik A. Steenhoff, etikkoordinator, NKLF.
Lenke til Facebook-arrangement her.
Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.