*|MC:SUBJECT|*
Jenny Jordahl (foto Maria Gossé) fra Tegnesnakk 12. mai

Kjære elever og lærere,

Denne våren hadde vi på Litteraturhuset gledet oss til mange fine og interessante skolebesøk, men på grunn av koronaepidemien har vi måttet avlyse alle skolebesøk og forfattermøter på ubestemt tid. Men vi har ikke ligget på latsiden! Resultatet er en hel rekke spennende og morsomme digitale arrangementer som nå ligger tilgjengelig for alle på Youtube. Vi håper dere har glede av forfattermøtene, lesestundene, tegnesnakkingen, snikkkikkene, de spennende fortellingene fra faktabøker og alt det andre vi har lagt ut så langt og vil legge ut videre frem mot sommeren. Her er det noe for alle trinn og aldersgrupper!

Her finner du alle arrangementene vi har hatt så langt denne våren. 

Fra og med 7. mai ble det igjen tillatt med arrangementer for opptil 50 personer, forutsatt at regler for smittevern overholdes. På tross av dette har Litteraturhuset foreløpig valgt å ikke arrangere fysiske forfatterbesøk denne høsten. Isteden vil vi jobbe med å lage et knallgodt og spennende digitalt tilbud, slik at vi fortsatt kan tilby forfattermøter på en trygg og forsvarlig måte.

Her ser du noen av arrangementene vi kommer til å legge ut frem mot sommeren

(med forbehold om endringer):

– Tegnesnakk! Illustratører viser hvordan tegningene til bøkene blir til. Jenny Jordahl (Fra 12.5), John S. Jamtli (Fra 28.5), og Jill Moursund (Fra 11.6) inviterer inn i arbeidsrommet sitt. Passer for alle som liker tegninger.

– Forfatter Simon Stranger leser og forteller både fra «Leksikon om lys og mørke» (Dato kommer. Passer for VGS) og gir oss en snikkkikk på den nyeste boka i Kokotopia-serien. (Dato kommer. Passer for 3.-7. trinn.)

– Sofie Nesrine Srour som har skrevet «Skamløs» holder foredrag rundt boka. (Fra 9.6. Passer for ungdomsskolen)

– Oppover! Bjørn Ousland forteller og tegner om Roald Amundsens spektakulære luftferder. (Fra 18.6. Passer for 1.-7. trinn)

– Skaperne av serien om Dektektivbyrå nr. 2, Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes inviterer til digitial moro i forbindelse med utgivelse av siste bok i serien. (Dato kommer. Passer for alle.)

 

Vi anbefaler alle å følge oss på Facebook eller melde seg på det ukentlige nyhetsbrevet vårt for løpende info om programmet. Vi legger også ut arrangementer forløpende på nettsida vår.

Litteraturhuset ønsker dere alle en fortsatt fin vår og sommer, og håper at veien tilbake til en normal skolehverdag ikke blir altfor lang. Vi gleder oss til å fortsette å lage gode opplevelser rundt litteratur for alle barn, selv om de fysiske besøkene må vente en stund. Program for høsten sendes som vanlig ut i slutten av skolens sommerferie.

 

God fornøyelse, og god sommer!

Med hilsen fra

Camilla Kuhn

Barne -og ungdomsansvarlig
Litteraturhuset

tel 22 95 55 41 | mob 93 66 30 15 | camilla@litteraturhuset.no

Litteraturhuset | Wergelandsveien 29 | 0167 Oslo | www.litteraturhuset.no