*|MC:SUBJECT|*
Fra eventyrstunden "Askeladden som kappåt med trollet". Ill.: Camilla Kuhn

Kjære små og store i Oslos barnehager,

Det som skulle bli en fin vår med lese- og fortellerstunder på Åpent barnerom fikk en brå stopp i møte med Koronaepidemien. Jeg hadde gledet meg til å lese for dere, men siden 12. mars har vi utsatt all aktivitet på barnerommet på ubestemt tid.

Selv om barnerommet har holdt stengt har vi ikke ligget på latsida! Resultatet er en hel rekke spennende og morsomme digitale arrangementer som nå ligger tilgjengelig for alle på YouTube og på våre Faceboksider.

For de minste har vi laget digitale eventyrstunder hvor jeg leser og forteller eventyr, illustrert av vår egen barne- og ungdomsansvarlig, Camilla Kuhn. Dere finner alle eventyrene våre ved å søke på «Eventyrstund for de små» på YouTube, eller ved å følge denne linken.

For eldre barn i alderen 4-6 år har vi laget lesestunder sammen med forfattere som leser egne bøker hjemme i sin egen stue. Forfatter Anna Fiske leser boka Hemmelige hytte som handler om at noen ganger vil man bare være alene. Forfatter og illustratør Hilde Hodnefjeld fortelle om ting som bringer lykke og ulykke og lese fra boka Lykke og ulykken. Alle Litteraturhusets digitale arrangementer finner dere her.

Fra og med 7. mai ble det tillatt med arrangementer for opptil 50 personer, forutsatt at regler for smittevern overholdes. På tross av dette har Litteraturhuset valgt å ikke åpne opp for fysisk barnehagebesøk med det første.

Vi går en usikker høst i møte, og det er vanskelig å si når det er mulig å åpne barnerommet for barnehagebesøk igjen. Selv om vi må vente med fysiske besøk vil vi fortsatt jobbe med å lage et morsomt og interessant digitalt tilbud, slik at vi kan tilby lese- og fortellerstunder på en trygg og forsvarlig måte.

Jeg gleder meg til jeg igjen kan invitere dere til lese- og fortellerstund på barnerommet, og alle på Litteraturhuset ønsker dere en fortsatt fin vår og sommer, og håper veien tilbake til en normal barnehagehverdag ikke blir altfor lang.

 

Med vennlig hilsen

Hedda Lidija Romundstad

Programmedarbeider, barn og ungdom

hedda@litteraturhuset.no

tel 22 95 55 43  | mob 920 13 033

Litteraturhuset | Wergelandsveien 29 | 0167 Oslo | www.litteraturhuset.no |