*|MC:SUBJECT|*

Korona, klima og veien videre

Hva betyr nedetiden Norge og verden har hatt de siste månedene for klimaet og naturen? Bør man sette miljøet til side og fokusere på arbeidsplasser, eller er det tvert imot nå man kan satse for fullt på et grønt skifte?

I tre samtaler i samarbeid med Sølvberget i Stavanger og en rekke foredrag, tar denne klimaserien for seg hvordan koronakrisa påvirker vårt syn på naturen og klimaet, og hva som er veien videre.

 

Et nytt syn på naturen?

I møte med et delvis nedstengt samfunn har mange av oss den siste tiden gjenoppdaget gleden i den nære naturen. Samtidig advarer forskerne om at naturen vår forsvinner, bit for bit. Hva har vår bruk av naturen med et pandemiutbrudd å gjøre? Hvordan har koronakrisa påvirket vårt syn på naturen? Hvilke endringer kan og bør koronapandemien føre til? Kjetil Østli, Vigdis Vandvik og Lene Liebe Delsett møtes til samtale.

Les mer om arrangementet

 

Hva skjer med oljehovedstaden etter korona?

Etter at framtidstroa var tilbake i oljeindustrien, ga koronaviruset verdensøkonomien en smell. Hva skjer med oljehovedstaden Stavanger nå, og kan industrien reise seg igjen? Og bør den egentlig reise seg igjen, eller bør både Stavanger og Norge se seg om etter noe nytt å drive med? Mímir Kristjánsson, Bjørn Vidar Lerøen, Natasja Askelund og Anja W. Fremo møtes til samtale.

Les mer om arrangementet

 

Grønn omstilling nå?

Mange har tatt til orde for at statens redningspakker må sette fart i omstillingen til et nullutslippssamfunn, mens andre mener vi nå må sette arbeidsplasser foran klimaet. Er det i det hele tatt mulig å tenke på en grønn omstilling nå, eller viser nettopp korona-dugnaden at vi er i stand til å gjennomføre store og nødvendige endringer i fellesskap? Og hvor kan vi starte? Klaus Mohn, Dag O. Hessen, Berit Kristoffersen og Emma Tollersrud møtes til samtale.

Les mer om arrangementet