*|MC:SUBJECT|*
Illustration: Julius Vidarssønn Langhoff

«How to proceed» med Anne Carson

For første gang har podkasten «How to proceed» ikke bare én gjest, men to! Nemlig den kanadiske dikteren og klassisisten Anne Carson og hennes partner Robert Currie. Sammen med gjesteintervjuer John Freeman snakker de om å oversette ord til andre kunstformer, om kjærlighet, om fargene rødt og grønt, og om å jobbe i et fremmed landskap.

Les mer og hør episoden her

 

Gledelig pride!

Også i år har Litteraturhuset satt sammen et eget program i anledning Pride, med et knippe arrangementer både for barn og voksne. Det blir drag-eventyrstund med Nabi Yeon Geisha, foredrag om norsk transhistorie ved Jan Elisabeth Lindvik, samtale om tv-serien «It’s a sin» med Terje StrømdahlTone Johnsen og Morten Hegseth, mens Monika Steinholm og Nora Dåsnes forteller om å tegne og skrive skeive bøker for barn og unge.

I år som i fjor suppleres programmet med digitale miniforedrag der forfattere forteller om et skeivt kulturfenomen eller -ikon som har betydd mye for dem. Forfatterne som bidrar er Bruno Jovanovic om illustratøren Tom of Finland, Sandra Kolstad om kunstneren Nicole Eisenman, og Ingrid Z. Aanestad om forfatteren Nina Bouraoui.

Arrangementene er digitale, med unntak av eventyrstunden 19. juni som vil foregå både fysisk og digitalt.

15.-20. juni | Les mer om programmet her