*|MC:SUBJECT|*
Foto: Sandra R. Nielsen og Leo Shumba

Kjære små og store i Oslos barnehager!

Etter over et år med stengte dører er vi på Litteraturhuset glad for at det går mot gjenåpning og lysere tider. Det har vært veldig trist å ikke kunne tilby besøk på Åpent barnerom det siste året, men nå begynner vi å planlegge for besøk på barnerommet til høsten.

Barnehager har allerede tatt kontakt for å forhøre seg om når barnerommet åpner igjen, og det varmer hjertet å vite at dere savner å besøke oss. Samtidig må gjenåpningen foregå i etapper og muligheten for å besøke barnerommet vil være redusert i begynnelsen. Derfor ønsker vi nå å undersøke hvor mange barnehager som potensielt er interessert i å besøke oss fra og med 17. august 2021.

I starten vil vi kun tilby én lesestund per dag, to ganger i uken: tirsdag og torsdag kl. 10:00 – 12:00. På hver lesestund kan vi kun ta imot én kohort eller barnehagegruppe på maks. 20 personer inkludert de voksne.

Det 2-timers besøket vil bestå av frilek og lesestund på barnerommet, og eventuelt spising på naborommet Nedjma. Selve lesestunden varer i 20-30 min. avhengig av barnas alder.

Tilbudet er til for alle Oslos barnehager, og er fortsatt helt gratis!

OBS! Gjeldende koronatiltak og regler for smittevern kan endres på kort varsel. Derfor kan vi per i dag ikke garantere at det vil være lov å gjennomføre besøk på Åpent barnerom i august.  Vi håper allikevel at så mange som mulig tar kontakt slik at vi får en oversikt over hvor stor etterspørselen er.

Påmelding sendes på epost til: barnehage@litteraturhuset.no

Dere må oppgi følgende:

  • Ønsket ukedag eller dato
  • Antall barn og aldersgruppe, og antall voksne som vil blir med. 20 totalt, ingen unntak.
  • Kontaktperson fra barnehagen og tlf. nummer

Siden barnerommet åpnet i 2009 har nesten 90 000 barnehagebarn benyttet seg av tilbudet.
Vi håper også dere vil besøke oss i løpet av høsten 2021.

Lurer du på noe, er det bare å ta kontakt.

 

Beste hilsen,

Hedda Lidija Romundstad

Programmedarbeider, barn og ungdom

Litteraturhuset