*|MC:SUBJECT|*
Foto: Tom Härkönen

Høytlesning, forfattersamtaler og foredrag rett hjem

Når koronavirusepidemien tvinger oss alle hjem i egen stue, følger Litteraturhuset etter, i digital versjon. I tida som kommer vil vi lage samtaler med utvalgte forfattere, spesialskrevne foredrag, lesestunder for barna, diktlesninger og andre kulturopplevelser, alt filmet hjemmefra og delt åpent på nett. Videoene blir liggende, så man kan se på det når det passer, så mange ganger man vil.

Først ut i samtale er den store finske forfatteren Sofi Oksanen, aktuell med boka Hundeparken. Opprinnelig skulle Oksanen gjestet Litteraturhuset denne uka, og hun vil ikke la reiseforbudet hindre henne i å møte sitt norske publikum. Hun vil kunne oppleves i direktesendt samtale om utnytting av kvinnekropp, onsdag 18. mars kl. 19.00. Les mer om samtalen her.

Også foredraget til Torkjell Leira om avskogningen av Amazonas og hvordan penger fra norske selskaper bidrar til ødeleggelse av regnskogen, som skulle blitt holdt 15. mars, kommer som digitalt foredrag torsdag 19. mars kl. 14.00. Les mer om foredraget her.

Og ikke minst har Litteraturhuset planlagt en rekke ulike programposter for barn som holdes hjemme fra barnehager og skoler. Hedda Lidija Romundstad, som er ansvarlig for barnerommet Sjeherasad, leste på tirsdag som var Asbjørnsen og Moe-eventyrene Bukkene bruse og Pannekaka over video, og følger opp med Askeladden som kappåt med trollet torsdag 19. mars kl. 11.00. Litteraturhusets barne-og ungdomsansvarlig Camilla Kuhn har hevet seg rundt og tegnet ferske illustrasjoner til glede for barna, og har flere overraskelser på lur i tida fremover.

Programmet oppdateres fortløpende, så følg med på Litteraturhusets nettside og Facebook-side framover!

 

NFFO bevilger støtte til digital formidling av sakprosa

NFFO (Norsk faglitterære forfatter- og oversetterforening) bevilger nå 100 000 kroner i ekstraordinær støtte til Litteraturhuset. Pengene skal brukes til å lønne frilans sakprosaforfattere som er med på Litteraturhusets digitale satsning. Både Litteraturhuset og NFFO presiserer at det er et mål å bruke frilansforfattere og andre som nå har bortfall av inntekt.

Les mer om bevilgningen her