*|MC:SUBJECT|*
Foto: Kristin Folsland Olsen / Cappelen Damm

«Diktet er en måte å være i verden på»

For Kristin Berget er det å skrive en egen levemåte, et særegent blikk og en måte å forholde seg til verden på. I dette portrettet snakker hun om å skrive med utgangspunkt i verden, om diktets fysiske side og om det produktive i at poesien yter motstand.

Kristin Berget (f. 1975) er en norsk forfatter. Hun debuterte med diktsamlingen loosing louise i 2007, har siden utgitt en rekke diktsamlinger og en miniatyr-roman, og er aktuell med samlingen våre sår i hogstflaten rense overgi blanke trær blomstre opp i dødsraten hvisk navnet ut her (2021). Berget var også redaktør for debutantantologien Signaler 2010-2014. Hun ble tildelt Stig Sæterbakkens minnepris i 2014, og ble nominert til Brageprisen i 2017 for samlingen og når det blir lyst blir det helt fantastisk.

Les mer og se videoen her

 

Quiz

Hvor god er du i litteratur? I gjennomsnitt scoret deltagerene på vår første pinsequiz mellom 8 og 9 poeng av 20 mulige. Kan du slå det nå?

Blant alle som fullfører quizen og sender inn navn og epost trekker vi et gavekort på to fribilletter til Litteraturhuset, til bruk når vi igjen åpner for fysiske arrangementer.

Ta quizen her!