*|MC:SUBJECT|*

Skolebesøk om hatprat for VGS

Netthets, hatefulle ytringer, ytringsfrihet, vern mot diskriminering: Ord og begreper vi hører om hele tiden, men hva betyr de egentlig?

Tonen på nett kan være hard, og sosiale medier gjør det enkelt å spre ulovlige ytringer og netthets.

Er det lov å si hva som helst så lenge du gjemmer deg bak tastaturet? Så klart ikke, men hvor går egentlig grensen? Og hva skjer med demokratiet når mange blir skremt bort fra å si sin mening?

Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) og Litteraturhuset inviterer elever i videregående skole til digitalt skolebesøk om hatprat.

Vi har fått med oss noen av de som kan aller mest om hvor grensen mellom en lovlig og ulovlig ytring går, og hvordan man skal balansere ytringsfrihet og vernet mot diskriminering.

Vi har intervjuet Politiets sikkerhetstjeneste (PST), en juridisk ekspert på menneskerettigheter, og en ungdomspolitiker. Stortingspresident Tone W. Trøen kommer, NIMs rådgiver Vilde Tennfjord kommer, leder for slettmeg.no Hans Marius Tessem kommer, og vi får til og med med oss stortingspolitiker Trine Skei Grande som deler av sine erfaringer med netthets.

Arrangementet et digitalt tilbud for skoleklasser ved videregående skoler i hele landet. Les mer her