*|MC:SUBJECT|*
Marius Horn Molaug Foto: Privat

Litteraturhusets satsning på digitale arrangementer fortsetter!

I likhet med mange andre er Litteraturhuset preget av koronakrisa. Vi vil jobbe noe redusert den neste tiden, men vil fortsatt sørge for digital litteraturformidling til store og små. Vi setter stor pris på all støtte og alle som sprer våre digitale arrangementer, så vi kan nå ut til enda flere. Er det noe vi trenger i denne tiden, er det samhold og litteratur!

Denne uka kan du høre britisk-nederlandske forfatteren Ian Buruma i videosamtale med mangeårig japanskoversetter Ika Kaminka om Tokyo 25. mars kl. 19.00. Tokyo. En romanse heter memoarboka som nå foreligger i norsk (overs. Christian Rugstad). Her skildres en outsidertilværelse, om å tiltrekkes og søke overskridelsen og om å finne seg selv gjennom japansk undergrunnsteater. Les mer om samtalen her.

Fredag 27. mars kl. 14.00 innvies foredragsserien «Kort fortalt», Litteraturhusets nye digitale folkeopplysningsserie med korte videoforedrag om aktuelle problemstillinger. Først ut er Heidi Hele Sveen, som vil gi en innføring i den offentlige og rettslige samtalen om voldtekt. I boka «Det var ikke voldtekt». Ti menn forsvarer seg i retten går hun inn i hvordan ulike forståelser av sex, kjønn og samtykke spiller inn i hvordan vi snakker om og ser på voldtekt. Les mer om samtalen her. 

Barna som har hjemmeskole kan også være med på forfatterbesøk! Torsdag 26. mars kl. 13.00 vil forfatter Marius Horn Molaug fortelle fra «Verdens verste»-bokserien han har laget sammen med illustratør Kristoffer Kjølberg. Passer for alle barn på barneskolen. Les mer om det digitale forfattermøtet her.

Hedda Lidija Romundstad fortsetter med digitale eventyrstunder for barn i barnehagealder. Vi har allerede lagt ut fire eventyr: Bukkene bruse, Pannekaka, Askeladden som kappåt med trollet og Keiseres nye klær. Nye eventyr kommer hver tirsdag kl. 11:00.