*|MC:SUBJECT|*

Hei, store og små i Oslos barnehager!

Endelig nærmer dette rare året seg slutten. I år skulle tusenvis av barnehagebarn komme på besøk og leke, lese og le på Litteraturhusets barnerom Sjeherasad, men sånn ble det ikke. Barnerommet har holdt stengt siden 12. mars og Litteraturhuset har vært stille og tomt uten lyden av barn som klatre opp den lange trappa til 3. etasje og basker rundt i puteamfiet.

Jeg vil sende en beklagelse til alle de som ikke fikk lov til å besøke oss i år og i tillegg takke de 2583 barna og voksne som rakk å besøke oss før barnerommet ble stengt. Det har vært utrolig trist å ikke kunne invitere til lese- og fortellerstunder som normalt, men jeg håper det går bra med dere alle og at dere snart får en lang og velfortjent juleferie.

Siden det har vært vanskelig å gjennomføre fysiske arrangement for barn dette året har Litteraturhuset laget en rekke digitale fortellerstunder for barn og unge som kan nytes både hjemme i ens egen stue og i barnehagen, helt gratis! Mange har allerede oppdaget dette tilbudet og tilbakemeldingene dere har gitt oss har vært rørende og oppmuntrende i denne vanskelige tiden.

Til dere som ikke har sett det digitale programmet vårt så kan jeg anbefale serien «Eventyrstund for de små» hvor jeg leser kjente eventyr for barn, illustrert av Litteraturhusets barne- og ungdomsansvarlig Camilla Kuhn. I tillegg har vi også laget en rekke tospråklige fortellerstunder på blant annet polsk, engelsk, arabisk, somali, tysk, russisk og snart på persisk som jeg håper dere kan få glede av.

Alle fortellerstundene er tilgjengelige på Youtube ved å søke på «Litteraturhuset Eventyrstund for de små» og de ligger samlet i denne spillelisten.

Det er fortsatt usikkert når vi igjen kan invitere barnehagene på besøk på barnerommet, men Litteraturhuset jobber stadig med å finne alternative løsninger for det kommende året slik at vi kan fortsette å tilby gode litterære opplevelser til alle Oslos barnehager.

I mellomtiden håper jeg dere tar vare på hverandre og at vi sees igjen på barnerommet når situasjonen tillater det!

Med ønske om en gledelig adventstid og et enda bedre 2021,

 

Hedda Lidija Romundstad

Programmedarbeider, barn og ungdom

hedda@litteraturhuset.no | barnehage@litteraturhuset.no

Litteraturhuset | Wergelandsveien 29 | 0167 Oslo | www.litteraturhuset.no