*|MC:SUBJECT|*

Jazz-konsert og samtale om Robyn under Klubbdagen på Øya

Jazznytt 18 spesial og konsert med nystiftede Kalaskvartetten under Klubbdagen på Øya

Utgangspunktet er den svenske jazzbassisten og komponisten Georg Riedel, som står bak musikken til blant annet Pippi Langstrømpe, Emil og Albert Åberg.

Nå gjør et stjerneensemble av norske og svenske jazzutøvere låtene til sine egne. Ola Høyer er en av Norges ledende unge jazzbassister og musikalsk leder for Kalaskvartetten, som denne kvelden består av Emil Strandberg (trompet), Johan Lindvall (tangenter), Dag Erik Knedal Andersen (trommer) og Hedvig Mollestad (gitar).

Hva var det egentlig som skjedde i svensk jazz på 70-tallet som gjorde at den beste musikken var barne-TV-jazzen? Hvilke kvaliteter har den som gjør at musikken fremdeles framstår som ny, levende og med appell til både barn og voksne?

Før konserten vil pianist og Periskop-redaktør Maren Ørstavik, gitarist og kritiker Filip Roshauw og skribent Audun Vinger prøve å gi oss svar på dette i en Jazznytt 18 spesial.

Tirsdag 6. august kl. 19.00 | Les mer og kjøp billett

NB! Gratis med Øya-pass. Gratisbilletter legges ut her 1. august.

 

Robyn med hvert hjerteslag

Hva er Robyns appell? Hva er det hun gjør som får oss til å måtte danse? Robyn har markert seg som artist fra hun tonesatte Fucking Åmål i sølvboblevest til den såre desperasjonen i kjærlighetssanger som «Dancing on My Own» og «With Every Heartbeat». På Øyafestivalen er hun aktuell med plata Honey.

Hvilken betydning har hun for andre artister? Hva er koblingene mellom popkultur og politikk, og hva er Robyns radikale potensiale? Hvor er feminismen i hennes mange kjærlighetssanger, og hvorfor er hun et ikon for så mange skeive?

Musiker Dagny (Dagny Norvoll Sandvik), skuespiller Ulrikke Falch, tidligere AUF-leder Eskil Pedersen møter Klassekampens Charlotte Myrbråten for å svare på noe av dette. Arrangementet innledes av et Robyn-hylningsdikt skrevet og framført av forfatter Anna Kleiva, og etter samtalen blir det dj-set med musikk i Robyns ånd, og mulighet for å danse on your own eller sammen med andre.

Tirsdag 6. august kl. 21.00 | Les mer og kjøp billett

NB! Gratis med Øya-pass. Gratisbilletter legges ut her 1. august.

 

Partilederforedrag: Valgkampen er i gang

Også før dette valget har Litteraturhuset invitert alle partilederne til å holde hvert sitt foredrag om deres visjoner for framtida. De får én time hver, uten avbrytelser eller tabloide spørsmål, og tvinges til å fokusere på de lange linjene. Først ut er den ferskeste av partilederne på Stortinget: Krfs Kjell Ingolf Ropstad.

Program:

Mandag 5. august kl. 17.00Kjell Ingolf Ropstad (Krf)

Onsdag 7. august kl. 17.00: Trine Skei Grande (V)

Onsdag 7. august kl. 19.00Audun Lysbakken (SV)

Torsdag 8. august kl. 17.00Trygve Slagsvold Vedum (Sp)

Fredag 9. august kl. 17.00Jonas Gahr Støre (Ap)

Fredag 9. august kl. 19.00Arild Hermstad (MdG)

Tirsdag 13. august kl. 17.00Siv Jensen (Frp)

Torsdag 15.august kl. 18.00: Jan Tore Sanner (H)

Torsdag 15. august kl. 20.00Bjørnar Moxnes (R)