*|MC:SUBJECT|*

Kok en bokorm

Utvalgte kvelder inviterer Kafe Oslo kjente gjestekokker til å kokkelere for publikum. Dette er en flott mulighet til å treffe spennende profiler på en arena som ikke er ukjent for mange bokelskere. Her får du de kjente bokormenes favorittretter for en rimelig penge, og gjestekokkene er naturligvis tilstede utover kvelden for å ta en matprat med likesinnede.

Fredag 16. november kl. 20.00 er det Arne Berg, mest kjent fra Jungeltelegrafen på NRK P2, som er hospiterende kjøkkensjef. Han er en ekte musikkentusiast og geografinerd, og på bordet kommer streetfoodinspirert vestafrikansk mat, som oksehaler, chicken peanut, fish and rice og ladyfingers, mens Ibou Cissokho og DJ Ranja står for det musikalske. Underveis forteller Arne historier der afrikansk musikk og mat smelter sammen.

Fredag 22. november kl. 18.30 inntar Eyvind Hellstrøm kjøkkenet ti Kafe Oslo. Sammen med Anita Rennan har han skrevet Bonjour Paris – steder vi liker å gå til, og menyen denne kvelden er inspirert av nettopp Paris. Det vanker blåskjell, kamskjell, grønnsaker, lysing, sauser, reinsdyr entrecôte og «Omelette Norvégienne» – blant annet. I tillegg forteller Eyvind og Anita om nettopp det boktittelen tilsier: stedene de liker å gå til i denne vidunderlige byen.

Velkommen til kulinariske møter på Litteraturhuset!

Bordbestilling: post@kafeoslo.no eller på nett.