*|MC:SUBJECT|*

Rase. Snikkikk med Monica Isakstuen

Sommerens programserie snikkikk, hvor man kan få et innblikk i høstens kommende romaner, innledes av Monika Isakstuen. I hennes fjerde roman Rase handler det om et nytt liv som formes, nye forhold, nye barn og nytt hus, og det er her det virkelig raser, et nytt raseri. Her finnes både et til tider rasende jeg, og ikke minst et nytt du, mannen, og her er huset, som nærmest er en egen person. Men også kvinnekroppen – som betraktes fra utsiden: hvordan den ideelt skal se ut, for kulturens blikk, og hvordan den forandres når den blir et slags produksjons- og omsorgssted for småbarn.

 

Tirsdag 19. juni kl. 18.00 | Les mer om arrangementet

 

Kok en bokorm: Kanskje kommer Putin

Det snakkes om at forholdet mellom øst og vest er på et historisk lavmål nå når fotball-VM foregår i Russland, man må tilbake til den kalde krigen for å finne tilsvarende minusgrader. Hvordan bør et diplomatisk måltid settes sammen for å få dialogen og forholdet tilbake igjen på rett spor? Hva kan man servere, og hva serverer man på ingen måte? Iver B. Neumann er Russland-ekspert som blant annet har jobbet ved LSE, Universitetet i Oslo og Nupi. Han drar denne kvelden veksel på sin forskning på det diplomatiske måltidet og inviterer i samarbeid med Kafe Oslo til et måltid til Putins gunst denne kvelden.

 

Onsdag 20. juni kl. 18.30 | Les mer og bestill bord

 

Mikhail Bulgakovs Fatale egg

Romanen Fatale egg kom ut i Russland i 1925 og skulle bli den siste boka russisk-ukrainske Mikhail Bulgakov fikk utgitt i Sovjetunionen: Regimet satte ned foten for det de anså som et satirisk og samfunnskritisk forfatterskap. Torgrim Mellum Stene er forteller, og vil denne torsdagen lese og fortelle seg gjennom hele Bulgakovs burleske, skarpe og fantastisk syrlige roman om en kald russisk sommer. Den norske oversettelsen er ved Dagfinn Foldøy.

 

Torsdag 21. juni 18.00 | Les mer om arrangementet

 

Uka på Litteraturhuset