*|MC:SUBJECT|*
Foto: Jo Michael. Bearbeidet av Gladesigner

Full spredning

Den kommende romanen Full spredning handler om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser, fortalt med gnistrende svartsyn. Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig tok kontakt igjen via en venneforespørsel på Facebook og som har snudd opp ned på alt.

Nina Lykke fikk sitt store litterære gjennombrudd med sin forrige roman, Nei og atter nei, fra 2016. Romanen vant Ungdommens kritikerpris og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris.

Tirsdag 25. juni kl. 19.00 | Les mer om arrangementet

 

Charles Bukowskis Postkontoret

Har du ikke fått de postkortene du fortjener i sommer? Mistenker du at et demotivert postbud har stukket unna håndskrevet materiale du skulle fått fra fjerne himmelstrøk eller Vestlandet? Denne kvelden kan du høre forteller Torgrim M. Stene lese og fortelle seg gjennom Charles Bukowskis mesterverk av en postbudskildring, Postkontoret. Romanen, som ble utgitt i 1971, tar for seg Bukowskis alter ego Henry Chinaskis opplevelser som vikar i det amerikanske postverket – der det er jobb når de fast ansatte ikke orker, når det regner for mye for eksempel, eller når all den ekstra juleposten kommer.

Torsdag 27. juni kl. 19.00 | Les mer om arrangementet

 

Ukas podkast

Hva glemmer vi, og hva kan minner brukes til? I ukas podkast kan du høre Siri Hustvedt i samtale med Linn Ullmann om sin ferske roman Minner om fremtiden, hvor hovedpersonen, den voksne og veletablerte forfatteren S.H., går i dialog med tjueåringen S.H., hennes refleksjoner, tekster, opplevelser. Du finner episoden i din podkastspiller, i iTunes, Soundcloud, Spotify eller på våre nettsider.

Uka på Litteraturhuset

mandag 24. juni

17:00

Kunstklubbens utstilling - Kunstverk av barn og unge!

Arr: Ungdomshuset (i regi av Mangfoldhuset Oslo)

tirsdag 25. juni

11:00

Avverging eller tystersamfunn? - Lunsjseminar

Arr: MiRA-Senteret

18:00

Full spredning - Snikkikk med Nina Lykke

Arr: Litteraturhuset

18:00

Overveier du fertilitetsbehandling i Danmark?

Arr: VivaNeo Stork fertilitetsklinik og VivaNeo Ciconia fertilitetsklinik

torsdag 27. juni

17:00

Vekst og fall? - Om internasjonale domstolers livsløp

Arr: PluriCourts

19:00

Charles Bukowskis Postkontoret - Ved Torgrim M. Stene

Arr: Litteraturhuset

tirsdag 2. juli

18:00

Aktuell soaré - Snikkikk med Jens M. Johansson

Arr: Litteraturhuset