*|MC:SUBJECT|*

Knut Nærum og Karstein Volle om «Likbilen»

Ny video i serien «Fantastiske verdener»! Denne gang med illustratør og serieskaper Karstein Volle og forfatter, dramatiker og tegneserieskaper Knut Nærum.

Volle og Nærum har sammen skapt tegneserieromanen Likbilen. I boka møter leseren en verden helt annerledes enn vår egen: en dystopisk fremtid hvor mennesker gjøres til brensel av en maktsulten overklasse som stadig blir mer korrupt. Likbilen kombinerer tegneserie og science fiction, og viser hvordan formatet kan få det beste ut av sjangeren – og vice versa.

I videointervjuet reflekterer Nærum og Volle rundt arbeidet med boka, fortellingens satiriske budskap og tegneseriens status i dag. Hva har tegneserien som uttrykksform til felles med science fiction?

Se videoen her

 

I serien «Fantastiske verdener» vil Litteraturhuset løfte den norske scifi- og fantasylitteraturen, ved å invitere aktuelle forfattere til å fortelle om bøkene sine, hvordan fantasifulle ideer oppstår og hvordan man får dem ned på papiret. Tidligere i serien har vi sluppet intervju med Gro Dahle, Lars Petter Sveen, Ida Tufte Michelsen og Maria Dorothea Schrattenholz. Se alle de tidligere videoene her.

7. okt 2022 13:00

«Det må være rom for tøys også»

Knut Nærum og Karstein Volle om «Likbilen»

7. okt 2022 13:00

«Det må være rom for tøys også»

Knut Nærum og Karstein Volle om «Likbilen»