*|MC:SUBJECT|*
Foto: samlaget/Marius Viken

Den litterære detektiven

Agnes Ravatn står støtt som ein av dei fremste yngre norske forfattarane, og er no aktuell med romanen Dei sju dørene. Ho er ein av våre store humoristar, ei skarp observatør av menneskeleg dårskap og utprega sjølvstendig. Onsdag 6. november kl. 19.00 kan du høre henne i samtale med Bjørn Ivar Fyksen, kritiker og fungerande redaktør i Bokmagasinet til Klassekampen.

Les mer og kjøp billett

 

Mennesket, naturen og vitenskapen

Onsdag 13. november skal det handle om Fritz Dörries. Som vitenskapsmann (1852-1953), som romanfigur i Roy JacobsenMannen som elsket Sibir og som inspirasjon for tippoldebarnet, musikeren Jens Carelius, sitt blodferske album Opsi. Bevaringsbiolog og insektforsker Anne Sverdrup-Thygeson er forfatter av den kritikerroste utgivelsen Insektenes planet, og møter nå Jacobsen til samtale. Carelius avslutter kvelden med musikk.

Les mer og kjøp billett

 

Kropp og forfall

Vi skal alle dø, og før den tid går det nedover i ulikt tempo med alle kropper. Psykolog og samlivsterapaut Sissel Gran og forfatter Thorvald Steen møtes til samtale om kropper som trekkes mot jorda. Hva skjer med språket og litteraturen når fysikken svekkes? Hvordan forholde oss til at vi tror det er våre avdøde foreldre vi ser i speilet når det egentlig er oss selv? Og hvordan holde ånden fri når kroppen tynger den ned? Onsdag 27. november kl. 19.00 skal det handle om kropp, endring og forfall.

Les mer og kjøp billett