*|MC:SUBJECT|*
Foto: Odd E. Nerbø

«Det slo meg aldri at jeg kunne bli en forfatter»

I serien «Poetiske portretter» inviterer Litteraturhuset et utvalg aktuelle poeter til å fortelle om egen skriving, om inspirasjonskilder, poetikk og politikk.

Første forfatter ut er poet og debattant Sumaya Jirde Ali. Hun leste konstant i oppveksten, men det slo henne aldri at hun kunne bli en forfatter selv. I dette portrettet forteller hun om hvordan hun fant veien inn i poesien, til tross for at hun hatet diktanalyse, og om å bli redusert til en poet som befatter seg med «identitetspolitikk».

Les mer og se videoen her

 

«How to Proceed» med Edwidge Danticat

Bli kjent med den haitisk-amerikanskje forfatteren Edwidge Danticat i nyeste episode av podkasten «How to Proceed». Hun  snakker med forfatter, redaktør og gjesteintervjuer John Freeman om sørging og død, om fugler og migrasjon, og litterær arv – og om Toni Morrison.

Du finner episoden i din podkastspiller, i Apple Podcasts, Soundcloud, Spotify eller på våre nettsider.

 

Hør samtalen om kunst, litteratur og rus som podkast

Forfatter Maria Kjos Fonn og kunstner Sverre Bjertnæs har begge skrevet bøker som utforsker forbindelsene mellom kunst og rus. De to møtte Vigdis Hjorth til samtale som du kan se her. Nå kan du også høre samtalen i vår podkast. Podkasten vår Litteraturhuset samler samtaler og foredrag fra vår scene, og du finner den i din podkastspiller, i Apple Podcasts, Soundcloud, Spotify og på våre hjemmesider.

God påske fra alle oss på Litteraturhuset!