*|MC:SUBJECT|*

Hei, store og små i Norges barnehager!

Litteraturhuset har det siste året laget et digitalt tilbud til barnehagebarn i hele landet gjennom programpostene Eventyrstund for de små og Flerspråklig fortellerstund.  Her får dere høre norske og internasjonale eventyr, fortalt på norske eller på to språk. Eventyrene finner dere her.

Vi har fått mange fine tilbakemeldinger fra både barn og voksne som har satt pris på dette tilbudet, men samtidig vet vi at mange begynner å bli skjermtrøtte og lei av digitale tilbud som passiviserer barna og gjør at de bare sitter og stirrer på skjermen. Derfor har jeg prøvd å lage en aktiviserende eventyrstund som jeg håper kan inspirere barna til lek og bevegelse.

«Revejakt» er en eventyrstund inspirert av reglen «Vi skal ut på bjørnejakt» hvor barna skal gjenta bevegelser og lyder mens vi leker at vi går på tur og leter etter reven. Det er veldig mange eventyr som handler om rever, og i denne eventyrstunder reiser vi sammen ut på revejakt for å finne ut hvor reven er når han ikke er med i et eventyr.

Er dere skjermtrøtte? Da kan dere få tilsendt teksten til Revejakt slik at dere kan arrangere eventyrstund i deres egen barnehage. Send mail til barnehage@litteraturhuset.no og oppgi hvilken barnehage du jobber i og ca. hvor mange barn som vil delta på eventyrstund hos dere. Kanskje kan dere også dra på en ekte revejakt i nærmiljøet deres?

Jeg håper det går bra med dere i denne krevende tiden og at deres setter pris på denne aktive eventyrstunden.

 

Med vennlig hilsen

Hedda Lidija Romundstad