*|MC:SUBJECT|*
Hør Alf Kjetil Walgermo snakke om kvinnene i Bibelen torsdag kl. 18.00

Smarttelefonen for dummies

Tenk at det knapt er 15 år siden smarttelefonen gjorde sitt inntog. Før det var det vel knapt noen som så for seg muligheten av å gå rundt med GPS, mail, podkast og internett i en liten dings i lomma.

I boka Appenes planet undersøker professor Thomas Hylland Eriksen hvordan smarttelefonen har påvirket vår følelse av tid og rom, vår evne til å huske og planlegge. I dette digitale foredraget ser han på hvordan teknologien endrer oss som individer og som samfunn, slik han gjorde i boka Øyeblikkets tyranni for 20 år siden.

Foredraget er tilgjengelig som video og podkast. Les mer og se foredraget her

 

Alf Kjetil Walgermo om kvinnene i Bibelen

Gud, Jesus, Moses og Judas. Bibelen har mange menn som synest godt og som har fått mykje merksemd i åra som har gått sidan kristendommen oppstod som religion. Kvinnene i Bibelen har fått mindre fokus, trass i at også fleire av dei spelar viktige roller. Dei er døtrer, systrer og mødrer, og no har dei òg fått si eiga bok.

Forfattar Alf Kjetil Walgermo har tidlegare gitt ut m.a. Røff guide til Bibelen (2017). No er han aktuell med Bibelens kvinner. Historiene som forma verda, og i dette digitale foredraget ser han nærmare på korleis kvinner vert framstilte i bibelteksten, biletkunsten og i litteratur, musikk og film.

Foredraget er tilgjengelig fra torsdag 11. mars kl. 18.00 | Les mer her

Uka på Litteraturhuset