*|MC:SUBJECT|*
Foto: Anne Valeur. Bearbeidet av Gladesigner

Snikkikk med Jan Grue og Linn Strømsborg

Gjennom hele sommeren byr Litteraturhuset på snikkikk, hvor du kan høre forfattere lese fra og fortelle om bøkene som kommer til høsten.

Tirsdag 16. juli kan du høre Jan Grue lese fra sin femte novellesamling, Uromomenter. Hans forrige utgivelse, den selvbiografiske boka Jeg lever et liv som ligner deres, kom i 2018 og ble hedret med Kritikerprisen for beste sakprosabok. Grue er også nominert til Nordisk råds litteraturpris for samme bok.

Tirsdag 23. juli kommer Linn Strømsborg for å lese fra sin kommende roman Aldri, aldri, aldri. Hun debuterte med Roskilde, og andreboka Furuset ble av Stavanger Aftenblad kåret til en av 2013s beste bøker. Du dør ikke, som kom i 2016, ble av Vårt Land omtalt som «en sterk, vakker og livsdyktig roman.»

 

50 år siden månelandinga

I tillegg feirer vi at månelandinga fyller 50 år, ved at Thomas Reinertsen Berg holder et spesialforedrag på selveste jubileumsdagen lørdag 20. juli. Berg er forfatter av Verdensteater. Kartenes historie, og forteller denne lørdagen månelandingas historie og viser et rikt utvalg av både gamle og nye månekart.