Litteraturhusets beboereUtsmykning i trappegangen på Litteraturhuset. Kunstner: Lars Fiske

Skriveloftet

Skriveloftet ligger i Litteraturhusets toppetasje og rommer 39 skriveplasser i åpent landskap.

Skriveplassene er ikke personlige, men fungerer etter førstemann til mølla-prinsippet. Etasjen har et eget trådløst nettverk og printer tilgjengelig. I fellesområdet har vi sofagruppe, spisebord med stoler, kjøkkenkrok og toaletter.

Skriveloftet er åpent fra 06.00-02.00 alle årets 365 dager.

Fra og med 1. desember 2019 må de som ønsker å benytte seg av Skriveloftet betale en lav månedspris. Alle som arbeider med litteraturrelaterte prosjekter kan sende inn søknad om plass på Skriveloftet. Medlemmer av husets skribentorganisasjoner blir prioritert. Søknaden må begrunnes og inneholde personalia samt beskrivelse av arbeid/prosjekt. Søknadsskjema finner du på toppen av siden.

Adgangen til Skriveloftet er personlig og kortet kan ikke deles med andre.

Æresplass

Det er mulig å søke om en av 3 gratis æresplasser. Dette er også fleksible plasser og vil tildeles for ett kalenderår av gangen. I tildeling av æresplasser tas det hensyn til produksjon og økonomisk behov, og det vil i tillegg tilstrebes mangfold i alder, etnisitet og kjønn.

Mottakere forplikter seg til å bidra inn til Litteraturhusets program i løpet av året. Det kan være med et foredrag, et skolebesøk, en panelsamtale eller annet, avhengig av mottaker.

Søknad om æresplass mottas i tidsrommet 1.-15. desember, og besvares innen juleferien. Søknadsskjema finner du på toppen av siden.

Priser fom. 1. desember 2019

Standardpris, minimum 2 måneder: 750,- pr. mnd.
Leie av plass 6 måneder: 550,- pr mnd.
Leie av plass 6 måneder og medlem av en av husets skribentorganisasjoner*: 450,- pr. mnd.

Alle priser ekskl. mva

* Norske Barne- og ungdomsforfattere, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Den norske Forfatterforening, Dramatikerforbundet, Oversetterforeningen, Kritikerlaget og Norsk Forfattersentrum. Fribyforfattere vil også få denne prisen.

Skap på skriveloftet

De som får tilgang på årsbasis kan søke om å få tildelt et låsbart skap i etasjen.

Skribentkontor og munkeceller

I tillegg til de 39 åpne skriveplassene er det 6 munkeceller og 5 kontorer på Skriveloftet. Munkecellene og kontorene disponeres av følgende organisasjoner:
Norske Barne- og ungdomsforfattere NBU
Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening NFFO
Den norske Forfatterforening DnF
Dramatikerforbundet
Oversetterforeningen
Kritikerlaget
Medlemmer kan søke om disse plassene direkte til sin respektive organisasjon.