Barn og unge 1

Barn og unge

Litteraturhuset har som formål å formidle og vekke interesse for litteratur og lesing, og være en møteplass for alle som er interessert i bøker, ikke minst barn og unge. Litteraturhuset har et bredt programtilbud for målgruppa – for både barnehager og skoler, småbarnsfamilier og ungdommer, med rundt 24 000 besøkende årlig.

Åpent barnerom

Barnerommet Sjeherasad har fått navn etter fortelleren fra Tusen og én natt. Her er døra i barnestørrelse, bokhyllene er fulle av barnebøker og en kan stable puter opp i et digert puteamfi. I mai 2008 åpnet Sjeherasad dørene for alle Oslos barnehager og siden har rommet blitt besøkt av over 8000 barnehagebarn hvert år.

Barnerommet holdes åpent tirsdag og torsdag kl. 10:00 – 12:00 og lørdag kl. 10.00–15.00. Vær oppmerksom på at barnerommet holder stengt på høytidsdager og ferier. Se mer info her. NB! Lørdagene med Minilørdag-arrangement er barnerommet åpent i tidsrommet 12.00–15.00.

Det er faste lesestunder for påmeldte barnehager tirsdag og torsdag kl. 11:00 – 11:30. I dette tidsrommet er barnerommet forbeholdt barnehagene. Andre besøkende kan leke og spise i naborommet Nedjma mens lesestund pågår, og komme tilbake til barnerommet etter endt lesestund.

Ingen arrangement