Barn og unge 1

Barn og unge

Litteraturhuset har som formål å formidle og vekke interesse for litteratur og lesing, og være en møteplass for alle som er interessert i bøker, ikke minst barn og unge. Litteraturhuset har et bredt programtilbud for målgruppa – for både barnehager og skoler, småbarnsfamilier og ungdommer, med rundt 24 000 besøkende årlig.

Åpent barnerom

Obs: Vi gjør oppmerksom på at barnerommet for tiden bare er åpen for påmeldte barnehager.

Barnerommet Sjeherasad har fått navn etter fortelleren fra Tusen og én natt. Her er døra i barnestørrelse, bokhyllene er fulle av barnebøker og en kan stable puter opp i et digert puteamfi. I mai 2008 åpnet Sjeherasad dørene for alle Oslos barnehager og siden har rommet blitt besøkt av over 8000 barnehagebarn hvert år.

Barnerommet holdes åpent tirsdag og torsdag kl. 10:00 – 12:00 kun for barnehage besøk.   Vær oppmerksom på at barnerommet holder stengt på høytidsdager og ferier. Se mer info her. NB! Lørdagene med Minilørdag-arrangement er barnerommet åpent i tidsrommet 12.00–15.00.

Det er faste lesestunder for påmeldte barnehager tirsdag og torsdag kl. 11:00 – 11:30. I dette tidsrommet er barnerommet forbeholdt barnehagene. Andre besøkende kan leke og spise i naborommet Nedjma mens lesestund pågår, og komme tilbake til barnerommet etter endt lesestund.